Zoeken

Marokkaanse olijfolie niet in wereldtop 10

15 november 2023 - 19:00 - Marokko

©

Volgens de recente ranglijst van de Evooleum Gids voor de beste extra vierge olijfoliën ter wereld, behoort de Marokkaanse olijfolie niet tot de top tien. Dit jaar gaat de titel van beste olijfolie ter wereld naar een Zuid-Afrikaans product.

Voor het eerst in de geschiedenis van deze ranglijst is de winnaar niet afkomstig uit Spanje of Italië, meldt El Mundo. Spanje neemt echter nog steeds een prominente plaats in met de tweede en derde positie, en drie andere Spaanse oliën staan in de top tien, respectievelijk op de vijfde, zesde en tiende plaats.

Lees ook: Olijfolie in Marokko doorbreekt prijsbarrière

Van de honderd beste olijfoliën ter wereld zijn er 72 extra vierge oliën uit Spanje, waarvan 45 uit Andalusië en 27 uit Jaén. De overige oliën komen uit elf landen, waaronder Marokko, Tunesië, Italië, Portugal, Kroatië, Griekenland, Brazilië, China, Israël, Zuid-Afrika en Turkije.

Zoals in voorgaande jaren biedt de Evooleum Gids uitgebreide informatie over elke olie, met details over hun herkomst, kenmerken, variëteiten, type olijfgaard, activiteiten op het gebied van olijfolietoerisme en certificaten zoals kosher en halal.

Lees ook: Marokko: strengere exportregels voor olijven

De Gids beloont ook de beste verpakkingsontwerpen, de tien beste kleine producenten van olijfolie (met een productie van minder dan 2500 liter) en de tien gezondste extra vierge oliën, gebaseerd op hun gehalte aan polyfenolen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team