Zoeken

Marokkaanse stadje bij beste steden ter wereld om te wonen

10 december 2023 - 16:44 - Marokko

©

Een kleine Marokkaanse stad is gerangschikt als een van de 25 beste kleine steden ter wereld om te wonen. Dit blijkt uit de ranglijst van The Forecast, een special van het tijdschrift Monocle, dat elk jaar de belangrijkste wereldwijde trends voor het komende jaar aankondigt.

Essaouira, gelegen aan de Atlantische kust, staat bekend om haar charmante en boeiende havenstad met een uniek architecturaal en stedenbouwkundig erfgoed. Sinds 2001 staat de medina van Essaouira op de UNESCO-lijst van cultureel werelderfgoed.

Lees ook: Marokkaanse stad bij beste romantische winterbestemming

De ranglijst wordt aangevoerd door Naha in Japan, gevolgd door Santander, de hoofdstad van de Cantabrische provincie aan de noordkust van Spanje. Deze stad biedt een gunstige omgeving voor jonge professionals, heeft een bruisende culturele sfeer en goede nationale en internationale luchtvaartverbindingen. Petrópolis in Brazilië, gelegen op twee uur rijden van Rio de Janeiro, bezet de derde plaats.

Andere steden in de top 25 zijn onder meer Newcastle (Australië), Eindhoven (Nederland), Bazel (Zwitserland), Victoria (Canada), Keelung (Taiwan), Dunedin (Nieuw-Zeeland), Toulon (Frankrijk), Patras (Griekenland), Salzburg, Elseneur (Denemarken), Girona, Coimbra, Lugano, Brescia, Augsburg en Luxemburg. De lijst wordt afgesloten door Santa Cruz (Californië), Pula (Kroatië), Charleston (VS), Essaouira (Marokko), Krosno (Polen) en San Miguel de Allende in Mexico.

Lees ook: Marokkaanse stad bij meest betoverende bestemmingen ter wereld

Bij het samenstellen van de ranglijst selecteerde The Forecast steden met minder dan 350.000 inwoners die het beste van een grote stad bieden, met een hogere levenskwaliteit en een aangename omgeving. De beoordeling hield ook rekening met getuigenissen van voormalig olympisch zeiler Berta Betanzos, mede-eigenaar van de sportfaciliteit Tanndem, architect Jacobo Gomis, oprichter van het Surf Center van Somo, en Carlos Zamora, partner van de Deluz restaurantgroep.

Bladna.nl