Zoeken

Nieuw consulaat VS in Casablanca wordt architecturaal juweeltje (video)

6 december 2020 - 21:40 - Marokko

©

Eerder deze week werd de eerste steen gelegd voor het nieuwe Amerikaanse consulaat in Casablanca. Dit gebeurde in bijzijn van de Amerikaanse ambassadeur en de gouverneur van Casablanca. De bedoeling is dat het consulaat in 2024 klaar is.

De Amerikaanse ambassade meldt in een persbericht dat het voor de VS belangrijk is om een consulaat in Casablanca te hebben. Ambassadeur David Fischer, die aanwezig was bij de legging van de eerste steen, zegt dat het consulaat een knooppunt zal zijn op het gebied van ondernemerschap, handel, cultuur en reizen. Ook zal het consulaat Koning Mohammed VI ondersteunen in zijn plannen om van Marokko de poort van Afrika te maken.

De bouw van het consulaat zal 300 miljoen dollar kosten. Er zullen ongeveer 300 mensen in het consulaat gaan werken zodra de bouwwerken afgerond zijn. Nog eens 100 miljoen dollar zal worden gebruikt om de Marokkaanse economie te stimuleren.

Voor het hoofdkantoor is 2,8 hectare grond beschikbaar gemaakt in de wijk Anfa. De architectuur van het gebouw zal Amerikaanse en Marokkaanse invloeden hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team