Zoeken

Marokko: visa voor Frankrijk verkocht voor €10.000

16 april 2024 - 23:00 - Marokko

©

De Franse politie heeft na een onderzoek van meer dan twee jaar een grootschalig Marokkaans migratienetwerk opgerold. De leider van het netwerk en een van zijn handlangers, een medewerker van de Parijse prefectuur van politie, zijn gearresteerd en aangeklaagd.

De leider van het netwerk, een man die in Frankrijk woonde en al een uitzetbevel had gekregen, werd gearresteerd, in verdenking gesteld en gevangen gezet, meldt Europe1. Hij zou potentiële migranten hebben geronseld die naar Frankrijk wilden komen en organiseerde de verbinding tussen Parijs en Agadir. Een van zijn handlangers, een medewerkster van de Parijse prefectuur van politie, werd gearresteerd en in verdenking gesteld.

Lees ook: Marokko: Schengenvisa verkocht voor 15.000 euro?

De vrouw wordt ervan verdacht visa te hebben gevalideerd en te hebben verstrekt voor deze Marokkaanse migratiestroom zonder geldige documenten. Elk visum dat ze uitgaf leverde haar tussen de 5000 en 10.000 euro op. Ze is onder rechterlijke controle geplaatst met een verbod om werkzaamheden uit te oefenen die verband houden met vreemdelingenadministratie.

Lees ook: Tetouan: rechtszaak tegen groot netwerk voor vervalste Schengenvisa

Een derde persoon is betrokken bij deze "lucratieve handel". Deze persoon had de taak om de papieren persoonlijk af te geven aan het consulaat in Agadir. De identiteit van de persoon is nog niet bekend. Het hele team dat verantwoordelijk was voor de visa is echter vervangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team