Zoeken

Mike Pence in Marokko verwacht

20 februari 2022 - 09:00 - Marokko

©

De voormalige vice-president van de Verenigde Staten, Mike Pence, zal in maart een bezoek brengen aan Israël en vervolgens aan Marokko. Het bezoek vindt plaats in de geest van het versterken van de Abraham-akkoorden.

Mike Pence zal volgens Tom Rose, zijn naaste vertrouweling en voormalig topadviseur, op 7 maart voor twee dagen naar Israël reizen en daarna naar Marokko "om zijn geloof in de Abraham-akkoorden opnieuw te bevestigen", meldt Jewish Insider. In Israël zal de voormalige vice-president van de Verenigde Staten een eredoctoraat ontvangen aan de Ariel Universiteit, samen met David Friedman, de voormalige ambassadeur van de Verenigde Staten in Israël.

Lees ook: Omar Hilale op viering 1e verjaardag Abraham-akkoorden

Volgens Tom Rose, die deel uitmaakt van de delegatie, zal Mike Pence in Marokko "hoge regeringsfunctionarissen" ontmoeten. Zijn agenda is echter nog niet vastgesteld. Gedurende zijn periode in het Witte Huis speelde de voormalige vicepresident van de Verenigde Staten achter de schermen een rol bij veel van de belangrijkste resultaten van de regering Donald Trump op het gebied van buitenlands beleid in het Midden-Oosten, waaronder de normalisatieakkoorden tussen Israël en een aantal Arabische landen, de zogenaamde Abraham-akkoorden.

Lees ook: Blinken organiseert ontmoeting tussen Israël en Arabische landen waaronder Marokko

Onder de voormalige president van de Verenigde Staten hadden de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein op 15 september 2020 hun betrekkingen met de Joodse staat genormaliseerd. Soedan en Marokko volgden. Het koninkrijk heeft op 10 december 2020 de betrekkingen met Israël hersteld in ruil voor de erkenning door de Verenigde Staten van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team