Zoeken

Opening Marokkaanse ambassade in Israël krijgt vorm

23 augustus 2021 - 15:40 - Marokko

©

Hassan Kaabia, woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse zaken, heeft laten weten dat Nasser Bourita, Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken, in de komende dagen in Israël wordt verwacht voor de inhuldiging van het verbindingsbureau van Marokko in Tel Aviv. Het verbindingsbureau zal over enkele weken tot een ambassade worden omgevormd.

"Binnenkort zal Bahrein een ambassade in Tel Aviv openen en zal Marokko de diplomatieke betrekkingen met Israël opnieuw versterken door van zijn verbindingsbureau een ambassade te maken", verklaarde Hassan Kaabia in een interview met persagentschap Anadolu.

Lees ook: Koning Mohammed VI binnenkort op bezoek in Israël?

Volgens de Israëlische woordvoerder zal minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken, Afrikaanse samenwerking en Marokkanen in het Buitenland, zeer binnenkort Israël bezoeken om het verbindingsbureau in Tel Aviv officieel te openen. "In de komende weken zullen de verbindingsbureaus in Rabat en Tel Aviv worden omgevormd tot volwaardige ambassades", aldus Kaabia.

Lees ook: Nieuwe onthullingen over normalisatie Marokko-Israël

Marokko en Israël hebben op 10 december vorig jaar hun betrekkingen genormaliseerd. Israël heeft intussen zijn verbindingsbureau in Rabat al ingehuldigd. "Volgens de overeenkomst die door Israël en Marokko is ondertekend, zullen de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen volledig worden hervat", benadrukte Kaabia. "Het vredesakkoord tussen Israël, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en Sudan is verschillende van het akkoord met Marokko", omdat "Tel Aviv nooit eerder diplomatieke betrekkingen heeft gehad met deze landen", aldus de Israëlische woordvoerder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team