Zoeken

Marokko raadt bezoek aan 29 vervuilde stranden af

22 juni 2021 - 12:40 - Marokko

©

Uit een onderzoek van het ministerie van Milieu dat afgelopen vrijdag is gepubliceerd blijkt dat 29 van de Marokkaanse stranden (12,94%) niet geschikt zijn om te zwemmen. Van de 175 stranden die zijn onderzocht zijn er 146 wel geschikt om strandgangers te ontvangen.

Volgens het onderzoek dat elk jaar aan het begin van het zomerseizoen wordt gepubliceerd, voldoet het zeewater van 87,06% van de stranden aan de Marokkaanse normen voor waterkwaliteit. Het zeewater van 45% van de stranden is van uitstekende kwaliteit en 25,18% van de Marokkaanse stranden heeft zeewater van een goede kwaliteit. De schoonste badplaatsen van Marokko zijn te vinden in de regio’s Marrakech-Safi, Laayoune-Sakia El Hamra en Guelmim-Oued Noun.

Voor het onderzoek werd er ook een analyse gemaakt van de kwaliteit van het zand op de stranden. Hiervoor zijn 60 verschillende monsters geanalyseerd, waaruit blijkt dat 52% van de stranden bestaat uit compleet schoon zand.

De 29 stranden die worden afgeraden liggen in de regio’s Tanger-Tetouan-Al Hoceima, Casablanca-Settat en Rabat-Salé-Kenitra. De vervuiling van het zand en het zeewater wordt hier voornamelijk veroorzaakt door afvalwaterlozingen die direct in zee worden gedaan of door afvalwater dat bij riviermondingen de zee in vloeit.

Het jaarlijkse onderzoek dat van mei tot september wordt uitgevoerd is bedoeld om zowel de Marokkaanse burgers als toeristen te informeren over welke stranden het best vermeden kunnen worden. Ook is het een meetpunt voor de voortgang van projecten die de kwaliteit van het zand en het zeewater van diverse stranden in het koninkrijk moeten verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team