Zoeken

Dit zijn de properste stranden van Marokko (Blauwe Vlag)

4 juli 2021 - 10:00 - Marokko

©

Voor 2021 zijn 27 stranden en een jachthaven in Marokko onderscheiden met het label "Blauwe Vlag". Dit heeft de Mohammed VI Stichting voor de Bescherming van het Milieu bekend gemaakt.

Vorig jaar hadden 26 stranden in het koninkrijk het label gekregen van de Mohammed VI Stichting. Dit jaar hebben de volgende stranden het keurmerk ontvangen: Achakar (Tanger-Asilah), Aglou Sidi Moussa (Tiznit), Arekmane (Nador), Ba Kacem (Tanger-Asilah), Bouznika, Skhirat, El Moussafir (Dakhla), Essaouira, Foum El Oued (Laayoune), Haouzia, Dalia (Fahs Anjra), Mdiq (Mdiq-Fnideq), Oued Laou (Tetouan), Oum Labouir (Dakhla), Safi stad, Souiria lkdima (Safi), toeristenoord Saïdia, Cap Beddouza (Safi), Sidi Abed (El Jadida), Sidi Ifni, Imintourga (Mirleft), Sidi Rahal 4ᵉ tranche, Oued Al Marssa (Fahs Anjra), Plage des Nations, Ain Diab Extension, Rifienne (Mdiq-Fnideq), Saidia Municipale. Ook de Saidia Marina in de gelijknamige badplaats in het noorden van het koninkrijk is onderscheiden met het label.

Lees ook: Marokko raadt bezoek aan 29 vervuilde stranden af

Elk jaar worden de "Blauwe Vlag"-labels toegekend door de Mohammed VI Stichting voor de Bescherming van het Milieu, die wordt voorgezeten door prinses Lalla Hasnaa, en de International Foundation for Environmental Education (FEE). Stranden met zwemwater van een onberispelijke kwaliteit komen in aanmerking voor het "Blauwe Vlag"-label. Ook wordt er gekeken naar de veiligheid en de ontwikkeling van stranden en de manier waarop mensen worden aangespoord om respectvol met het milieu om te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team