Zoeken

Oproep tot versoepeling om toegangsvoorwaarden tot Marokko

23 april 2022 - 15:00 - Marokko

©

Farida Khniti, parlementslid voor de Partij van Vooruitgang en Socialisme (PPS), roept de regeringsraad op de toegangsvoorwaarden tot Marokko te versoepelen, omdat inentingen en PCR-tests nog steeds vereist zijn voor luchtpassagiers.

Het parlementslid wil via een schriftelijke vraag aan de regering te weten komen waarom in het buitenland wonende Marokkanen die in het bezit zijn van een inentingsbewijs en per vliegtuig naar Marokko willen reizen, nog steeds een PCR-test moeten ondergaan, zo meldt Site Info.

Lees ook: Formaliteiten om naar Marokko te reizen

Khniti verzoekt de regering de nodige maatregelen te nemen om het gezondheidsprotocol te vereenvoudigen, zoals dat het geval is voor wie Marokko via zee binnenkomt. Sinds 8 april kunnen deze mensen een PCR-test of een geldig vaccinatiebewijs laten zien om Marokko binnen te komen.

Lees ook: Volledige hervatting bootverkeer Spanje-Marokko

Het parlementslid verwacht dat met deze situatie rekening zal worden gehouden bij "de volgende stappen die in het kader van de versoepeling van het gezondheidsprotocol zullen worden genomen". Volgens haar zal deze versoepeling niet alleen "meer toeristen aantrekken" maar ook de terugkeer van wereld-Marokkanen naar Marokko bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team