Zoeken

Marokko: versoepeling van coronamaatregelen in de zomer mogelijk

30 maart 2021 - 11:50 - Marokko

©

Het is mogelijk om de preventieve maatregelen en reisbeperkingen in de eerste weken van de zomer te verlichten en tegelijk een verspreiding van het coronavirus in Marokko te voorkomen. Dat is althans de mening van Azzedine Ibrahimi, directeur van het laboratorium voor biotechnologie van de faculteit geneeskunde en farmacie in Rabat en lid van het wetenschappelijk comité.

"Ik durf te zeggen dat het mogelijk zou kunnen zijn om tijdens de zomermaanden reeds een eerste stap te zetten in de versoepeling van de gezondheidsmaatregelen," zegt hij in een bericht op zijn Facebook pagina. Om zijn argument kracht bij te zetten, legt hij uit dat een groot deel van de bevolking op natuurlijke wijze, of door vaccinatie immuun is geworden voor het coronavirus. Hij zegt dat tussen 25 en 30 procent van de Marokkanen inmiddels een natuurlijke immuniteit heeft ontwikkeld nadat ze het coronavirus opliepen. Daartussen zitten er ook ouderen, die als risicogroep worden beschouwd en waarvan de meesten zijn ingeënt.

Hij voegt eraan toe dat Marokkanen jonger dan 60 jaar geen kritieke situatie ontwikkelen en dus in de meeste gevallen geen ziekenhuisopname nodig hebben, enkele uitzonderingen daargelaten. Deze gegevens brengen Azzedine Ibrahimi tot de conclusie dat het wel degelijk mogelijk is de coronamaatregelen te verlichten en tegelijkertijd de epidemiologische situatie onder controle te houden. Zelfs wanneer er in de komende weken geen vaccindoses worden ontvangen. De specialist roept echter wel op tot maximale waakzaamheid, want een zomer doorbrengen zonder beperkingen hangt ook daarvan af.

Momenteel wacht Marokko op andere partijen vaccin om zijn vaccinatiecampagne tegen het coronavirus normaal verder te kunnen zetten. Omdat er een voorraadtekort dreigt, heeft het ministerie van Volksgezondheid de toediening van de eerste dosis opgeschort. Op 28 maart hadden 4.302.183 mensen de eerste dosis van het vaccin gekregen, terwijl 3.332.292 mensen de tweede injectie kregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team