Zoeken

Marokko houdt ontwikkeling coronavarianten scherp in de gaten

2 mei 2021 - 13:20 - Marokko

©

In Marokko wordt de ontwikkeling van nieuwe coronavirusvarianten uit Brazilië, Zuid-Afrika en India nauwlettend in de gaten gehouden door onderzoekers van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie in Rabat. De varianten zijn vaak dodelijker en verspreiden zich sneller dan de variant die zich had verspreid aan het begin van de pandemie. De onderzoekers roepen de Marokkaanse bevolking op om zich vooral te houden aan de gezondheidsmaatregelen.

"Dankzij het SARS-CoV2 (Covid-19) genomische dashboard dat is opgezet door het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid, volgen we het verschijnen van nieuwe varianten," vertelt de directeur van het biotechnologielaboratorium van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie in Rabat, professor Azeddine Ibrahimi, aan persbureau MAP. Tot nu toe is alleen de Britse variant van het virus in Marokko gevonden, verzekert Ibrahimi. Volgens de professor is het belangrijk dat mensen zich aan de beperkende maatregelen houden en dat er nog meer tempo komt in de landelijke vaccinatiecampagne.

De academicus vindt het een wijs besluit dat Marokko het luchtverkeer met verschillende landen heeft opgeschort, aangezien de Indiase variant al in een tiental landen is aangetroffen. Ook is hij positief over het feit dat er deze week weer duizenden doses vaccin aan Marokko zijn geleverd. Hierdoor kan de vaccinatiecampagne vaart houden zodat het koninkrijk zo snel mogelijk verlost is van het coronavirus.

"De Indiase variant circuleert sneller en de twee mutaties waaruit het bestaat, zouden een verlaging van de immuniteit veroorzaken", zegt Ibrahimi. De professor put hoop uit een recent Israëlisch onderzoek waaruit blijkt dat het Pfizer-Biotech-vaccin bescherming zou bieden tegen de Indiase variant van het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team