Zoeken

Marokko verliest 6 miljoen toeristen

29 april 2020 - 19:20 - Economie

©

Het Marokkaans verkeersbureau ONMT heeft de campagne "3lamantlakaw" gestart om de toeristische sector te steunen tijdens de coronacrisis in Marokko.

Adel El Fakir, hoofd van het ONMT, stelt dat het initiatief bedoeld is om toerismeprofessionals tijdens de lockdown bij te staan. Het is volgens hem noodzakelijk dat de sector "deze crisis doorstaat met de minst mogelijke schade". Meerdere andere initiatieven staan in de komende maanden gepland.

"We hebben het voorrecht om in een land te zijn dat wordt geleid door een Koning die alle nodige maatregelen heeft genomen om onze bescherming en veiligheid te garanderen", zegt Adel El Fakir, die iedereen oproept om "bij te dragen aan deze inspanning".

De toeristische sector zal sterk achteruit gaan door de sanitaire crisis. De Nationale Confederatie van Toerisme (CNT) schat dat de sector 34,1 miljard dirham zal verliezen in 2020. De hotelsector zal 14 miljard dirham omzet verliezen en het aantal toeristische aankomsten zal met 6 miljoen afnemen, wat 11,6 miljoen overnachtingen vertegenwoordigt.

Zeker 500.000 banen en 8500 bedrijven worden bedreigd, waaronder erkende toeristische overnachtingsgelegenheden, toeristische- en cateringbedrijven, reisbureaus, toeristische transportbedrijven en autoverhuurbedrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team