Zoeken

Marokko: toeristische sector verwacht verlies van 34 miljard dirham

20 maart 2020 - 20:40 - Economie

©

De coronavirus pandemie zal ernstige gevolgen hebben voor het toerisme wereldwijd. Ook voor Marokko, waar de sector een verlies van 34 miljard dirham verwacht.

Marokko telt ongeveer 3500 toeristische accommodatiebedrijven, 500 toeristische cateringbedrijven, 1450 reisbureaus, 1500 toeristische transportbedrijven en 1500 autoverhuurbedrijven. Dat zijn dus 9000 bedrijven die ernstige verliezen zullen lijden als gevolg van de pandemie.

Deze cijfers werden door Abdellatif Kabbaj, voorzitter van de Marokkaanse toerismeconfederatie, bekendgemaakt tijdens een meeting over de maatregelen die nodig zijn om de coronavirus pandemie te bestrijden.

Volgens Kabbaj werden meerdere voorstellen gedaan om de economische gevolgen van de Covid-19 te bestrijden, waaronder een verlaging van de belastingen zolang de pandemie woedt, het uitstel van de terugbetaling van leningen met twaalf maanden en de verlaging van de rente tot 2%.

Ook wordt gepleit voor een terugbetaling van de BTW door de Staat en de oprichting van een speciaal fonds voor toeristische bedrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team