Zoeken

Toerisme Marokko: 550.000 banen in gevaar

1 juli 2020 - 17:40 - Economie

©

De toeristische sector in Marokko mag zijn activiteiten op 1 juli hervatten, maar 4000 hotels en andere overnachtingsgelegenheden zullen om financiële redenen vermoedelijk hun deuren niet meer openen.

Door deze situatie worden 550.000 banen in de toeristische sector bedreigd. Enige oplossing is dat de regering 12 miljard dirham in de sector injecteert om werkgevers en werknemers te steunen.

Dit bedrag moet hoteleigenaars helpen om een derde van de werknemers over een periode van twaalf maanden te kunnen betalen. Om van het project een succes te maken moet de regering ook toestemming geven voor een verlaging van de salarissen in de sector. Daarmee zou 100 procent van het personeel kunnen worden behouden.

Een andere maatregel die door de sector wordt gevraagd is een uitstel van de betaling van belastingen en de annulering van de inkomstenbelasting over een periode van twaalf maanden.

Le360 vernam van een bron dicht bij het dossier dat naast hotels en overnachtingsgelegenheden ook autoverhuurders, reisagentschappen en toeristische transportbedrijven hard getroffen zijn door de coronacrisis.

De sector verwacht binnen enkele dagen tevens een financiële steun van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO) en de Wereldorganisatie voor toerisme (UNWTO).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team