Zoeken

Amerikaanse ambassadeur prijst samenwerking met Marokko tegen terrorisme

19 december 2020 - 15:40 - Marokko

©

De Amerikaanse ambassadeur David Fisher zegt dat de samenwerking met Marokko op het gebied van terrorismebestrijding goed is. De samenwerking in het gevecht tegen het terrorisme is volgens de ambassadeur ’robuust en standvastig’.

Fisher zegt dit aan persdienst MAP. De routekaart voor de coöperatie op het gebied van defensie is afgelopen oktober door beide landen ondertekend. Volgens Fischer is het doel van de overeenkomst om een richting te geven aann de bilaterale samenwerking. Ook is het doel om Marokko te ondersteunen in zijn modernisering, geeft hij aan. Bedreigingen in de regio kunnen door de overeenkomst snel en effectief aangepakt worden.

De ambassadeur vertelt over de talloze bijdragen van Marokko aan Amerikaanse militaire acties. Ook benoemt hij de militaire oefening African Lion: "De grootste jaarlijkse militaire oefening in Afrika wordt georganiseerd door Marokko". Fischer zegt verder dat Marokko een belangrijke partner is voor de Verenigde Staten op het gebied van militaire training.

Marokko hanteert volgens de diplomaat een goede strategie om terrorisme in toom te houden, met waakzame veiligheidsmaatregelen, regionale en internationale samenwerkingen en de bestrijding van radicalisering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team