Zoeken

Geheime ontmoeting in New York tussen Israël en Marokko?

28 oktober 2020 - 14:20 - Marokko

©

In New York zou onlangs een geheime ontmoeting hebben plaatsgevonden tussen Marokkaanse en Israëlische diplomaten. Prominenten uit de Joodse gemeenschap in de Verenigde Staten hebben hierover diverse berichten op Facebook geplaatst.

Volgens de Facebook-berichten zou het doel van de ontmoeting zijn om de diplomatieke banden tussen Marokko en Israël te normaliseren. De afgelopen maanden wordt gespeculeerd dat Marokko dit zal doen. De Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Oman en Soedan hebben dit inmiddels al wel gedaan. Wat voor veel commotie zorgde in de Arabische wereld.

De secretaris-generaal van een Marokkaans Joods belangenorganisatie, Simon Skira, schrijft op zijn sociale media: "Een ontmoeting in New York tussen Amerikaanse, Israëlische en Marokkaanse diplomaten. Met op het oog de voorbereiding van de basis voor het normaliseren van de banden tussen Israël en Marokko."

Een anonieme bron van het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkende het gerucht aan website Akhbarona. Volgens de bron gaat buitenlandse diplomatie via de officiële richtlijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team