Zoeken

Ruim 125 ton munt vernietigd in Marokko

28 januari 2020 - 14:10 - Marokko

©

De Marokkaanse warenautoriteiten ONSSA meldt in een rapport over de activiteiten van de dienst in 2019, dat in de loop van vorig jaar ruim 125 ton munt werd vernietigd of geweigerd.

Vorig jaar werd in totaal 17.641 ton voedsel vernietigd of bij de grenzen geweigerd. In dezelfde periode werden 74.799 inspectiecontroles verricht met betrekking tot 13 miljoen ton voedsel.

Het merendeel van de producten die werden vernietigd werden in beslag genomen omdat hun herkomst niet bekend was, ze niet aan de regelgeving met betrekking tot de bewaring van het voedsel voldeden, de vervaldata overschreden waren of de normen omtrent etikettering niet waren gerespecteerd.

De ONSSA weigerde tevens 11.388 ton voedsel uit het buitenland. De dienst voerde in dezelfde periode controles uit op 8,4 miljoen ton importvoedsel.

Ook werden 136 ton aardappelen en 125 ton munt vernietigd vanwege een te hoog gehalte aan toegestane pesticiden of het gebruik van verboden pesticiden. De ONSSA heeft tevens vijf stoffen gebruikt voor de vervaardiging van pesticiden verboden en tien ton pesticiden uit het buitenland geweigerd. Op dag van vandaag zijn 48 pesticiden verboden in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team