Zoeken

Marokko: veralgemening videobewaking in de steden

2 maart 2023 - 23:30 - Marokko

©

Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken heeft de veralgemening aangekondigd van de installatie van videobewakingssystemen, om de veiligheid in de steden en provincies van Marokko te versterken.

Abdelouafi Laftit zei in een antwoord op een schriftelijke vraag van Istiqlal-afgevaardigde Abdelkader El Kihel, dat zijn departement 24 projecten heeft uitgevoerd met betrekking tot de installatie van videobewakingssystemen in verschillende bestuurlijke gebieden en provincies zoals Fez, Marrakech, Agadir, Tanger en Casablanca, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marrakech installeert ruim 300 bewakingscamera’s

Steden zoals Moulay Yacoub, Khenifra, Al Hoceima, Chefchaouen en Tetouan zijn ook in aanmerking genomen, voegt het dagblad eraan toe. Daarnaast worden er nog 17 andere videobewakingsprojecten bestudeerd of uitgevoerd in 12 bestuurlijke gebieden en provincies. De projecten worden in partnerschap uitgevoerd met lokale overheden en ontwikkelingsmaatschappijen (SDL) en hebben tot doel de veiligheid in de verschillende provincies van het koninkrijk te versterken, met respect voor de privacy en vrijheid van de burgers, verzekerde de minister van Binnenlandse Zaken.

Lees ook: Casablanca: smile, je wordt gefilmd!

De bewakingscamera’s dragen bij tot de handhaving van de openbare veiligheid, omdat ze een snelle interventie van de veiligheidsdiensten garanderen bij misdrijven die in de openbare ruimte worden gepleegd en het uitvoeren van onderzoeken vergemakkelijken, aldus Abdelouafi Laftit. De videobewaking speelt ook een rol bij de verkeersregulering om files te voorkomen en bij het beheer van massademonstraties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team