Zoeken

Spaanse inlichtingendienst: aanval op Sebta "Marokkaans machtsvertoon"

29 mei 2021 - 14:10 - Marokko

©

De Spaanse geheime diensten (CNI) zetten hun onderzoek naar de komst van bijna 10.000 Marokkanen in Sebta voort. De spoedopname van Brahim Ghali in een ziekenhuis van Logroño onder een valse identiteit op 18 april blijft een bron van spanningen tussen Marokko en Spanje.

Okdiario kijkt terug op de spanningen tussen Spanje en Marokko. Volgens de Spaanse website zijn de Spaanse inlichtingendiensten nog bezig met een onderzoek naar de massale komst van migranten in Sebta en vrezen zij dat een soortgelijke situatie zich opnieuw zal voordoen. "Wat in Sebta is gebeurd, wordt gezien als een machtsvertoon van Marokko als reactie op het onthaal van de Polisario-leider", aldus Okdiario.

"De aanval op de omheining van Sebta is gekwalificeerd als een berekend gebaar dat voortvloeit uit de strategie van het koninkrijk Marokko, terwijl de gebeurtenissen die daarop in Melilla plaatsvonden eerder geïnterpreteerd worden als een daad van navolging", zo wordt geanalyseerd.

In Sebta werd alles dagenlang en zelfs weken van tevoren voorbereid, legt de auteur van het artikel uit, met een verwijzing naar zijn inlichtingenbronnen. Terwijl Rabat zijn woede had geuit en Spanje had gewaarschuwd na de spoedopname van de Polisario-leider op 18 april in een ziekenhuis in Logroño, onder een valse Algerijnse identiteit en de naam Mohamed Ben Battouche, lijkt Madrid zich doof te hebben gehouden en betaalt het daarvoor een hoge prijs. Bovendien weigeren de Spaanse autoriteiten "toe te geven dat de ontvangst van Brahim Ghali een roekeloze diplomatieke blunder was", merkt het medium op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team