Zoeken

Marokko overspoeld door valse Chinese gidsen

8 augustus 2019 - 17:00 - Marokko

©

In Marokko mogen volgens de wet enkel Marokkanen als gids werken. Maar steeds meer Chinese gidsen komen naar het koninkrijk om er zonder vergunning te werken.

Les Ecos bericht dat het fenomeen steeds zorgwekkender wordt. Chinezen komen in Marokko aan met een toeristische visum, volgen twee maanden lang Franse lessen en gaan vervolgens aan de slag als gids.

Chinese reisagentschappen maken er ook geen geheim van en bieden de diensten van deze valse gidsen op hun websites aan.

Volgens het blad bezoeken deze gidsen om de drie maanden Tunesië om er een nieuw visum aan te vragen. Degenen die er de middelen voor hebben openen een bedrijf om een verblijfsvergunning te krijgen. Anderen zoeken een Marokkaanse vrouw om te trouwen en zo hun situatie te regulariseren.

Het blad deed ook onderzoek naar de werkwijze van Chinese reisagentschappen. Marokko zou weinig aan Chinese toeristen verdienen. Steeds meer agentschappen kopen hun eigen woningen in Marokko om ze vervolgens aan Chinese toeristen te verhuren. Restaurants worden op voorhand in China betaald, net zoals de gidsen en andere diensten.

Marokkaanse professionals roepen het ministerie van Toerisme op om maatregelen te treffen tegen deze handelingen. Volgens hen spreken steeds meer Marokkaanse gidsen Chinees en moet wordt ingegrepen om hen deftige inkomsten te garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team