Zoeken

Marokko verliest 28.000 Chinese toeristen in februari

4 februari 2020 - 11:30 - Marokko

©

De opschorting van de vluchten van en naar China vanwege de coronavirusuitbraak vertegenwoordigt een verlies van 28.000 Chinese toeristen voor Marokko deze maand.

Marokko werd in de loop van 2019 door ruim 150.000 Chinese toeristen bezocht volgens cijfers van de Nationale federatie van toerisme CNT. De kans dat dit record in 2020 wordt verbroken is heel laag vanwege de epidemie in het Aziatisch land.

De CNT verwacht dat de drie eerste maanden van het jaar erg moeilijk zullen zijn voor de Marokkaanse toeristische sector. De meest getroffen steden zijn Ouarzazate en Chefchaouen, meest populaire steden bij Chinese toeristen.

"In 2019 hebben we ongeveer 150.000 Chinese toeristen verwelkomd. Sinds het begin van de coronavirus uitbraak is de stroom van toeristen volledig gestopt. We zullen deze klanten in de komende twee of drie maanden verliezen. We moeten gewoon hopen dat er in de komende maanden een vaccin tegen het coronavirus wordt gevonden.", verklaarde Abdellatif Kabbaj, president van de CNT, tijdens een persconferentie.

Volgens de verantwoordelijke zal de hotelindustrie in februari naar schatting 28.000 Chinese klanten verliezen en 24.000 in de maand maart. Marokko opende kortgeleden een directe vlucht naar Beijing om nog meer Chinese klanten aan te trekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team