Zoeken

Marokkaanse toeristische gidsen leren Hebreeuws

20 januari 2022 - 09:00 - Marokko

©

Veel gidsen in Marokko hebben interesse in het leren van de Hebreeuwse taal. De reden voor deze rage is de aankondiging van de komst van zo’n anderhalf miljoen toeristen uit Israël.

In een interview met Assahra Al Maghribia zegt Hassan Janah, voorzitter van de Nationale Federatie van Gidsen voor Toerisme in Marokko, dat in Marrakech, Fez, Essaouira, Rabat, Tanger en Tetouan, veel toeristengidsen geïnteresseerd zijn in het leren van Hebreeuws. Zij maken massaal gebruik van gecertificeerde opleidingen om hun kennis van de Joodse cultuur en het Joodse erfgoed te verdiepen.

Lees ook: Marokkanen gaan voor koosjer om Israëliërs aan te trekken

Marokko hoopt ongeveer 1,5 miljoen toeristen uit Israël te mogen verwelkomen. De federatie van gidsen heeft daarom in samenwerking met het ministerie van Toerisme, de vereniging Mimouna en het ISITH in Tanger, een opleidingsprogramma opgezet in het Hebreeuws, voor ongeveer 140 toeristengidsen. Het koninkrijk is dus van plan de uitdaging aan te gaan om concurrerend te zijn en meer Israëliërs naar Marokko te trekken.

Lees ook: Marrakech wil Israëlische toeristen aantrekken

"De opleiding is gewijd aan de Hebreeuwse taal en cultuur en wordt verzorgd door universiteitsdocenten met veel ervaring op dit gebied," zegt Hassan Janah. Hij merkt op dat er "geen moeilijkheden zijn bij het leren ervan". De toeristengidsen schijnen deze taal met zeer veel gemak te leren, "vooral omdat een groot deel van hen talen heeft gestudeerd".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team