Zoeken

Marokko uitgenodigd op top Arabische-Liga in Algiers?

8 september 2022 - 17:00 - Marokko

©

Algerije heeft Palestina en Egypte reeds uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende top van de Arabische Liga die op 1 en 2 november doorgaat op zijn grondgebied. Zal Marokko ook een uitnodiging ontvangen voor de topbijeenkomst?

Sinds maandag deelt het hoofd van de Algerijnse diplomatie, Ramtane Lamamra, uitnodigingskaarten uit aan de landen die worden uitgenodigd voor de topbijeenkomst van de Arabische Liga op 1 en 2 november. Hij heeft de uitnodigingskaarten persoonlijk overhandigd aan de president Mahmoud Abbas van Palestina en aan de Egyptische president Abdelfattah Al Sissi. Hoe zit het met Marokko, waarmee Algerije al meer dan een jaar geen diplomatieke betrekkingen meer onderhoudt?

Lees ook: Syrië weigert deel te nemen aan Arabische top in Algerije

De Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken kreeg enkel de opdracht tot de overhandiging van de uitnodigingen van Mahmoud Abbas en Abdel Fattah Al Sissi. Andere ministers zijn verantwoordelijk voor het uitdelen van de resterende uitnodigingen aan de andere landen die voor de bijeenkomst worden uitgenodigd.

Lees ook: Marokko-Algerije: diplomatieke betrekkingen al jaar verbroken

Er zal ook een minister worden aangewezen om de uitnodiging voor deelname aan de topbijeenkomst van de Arabische Liga in Algiers aan Marokko te bezorgen, meldt TSA. De verbreking van de diplomatieke betrekkingen heeft bijgevolg geen negatieve gevolgen voor de deelname aan multilaterale evenementen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team