Zoeken

Marokko blij met toenaderingsinitiatief Duitsland

9 januari 2022 - 19:40 - Marokko

©

Naar aanleiding van het bericht van de Duitse president aan Koning Mohammed VI ter gelegenheid van Nieuwjaar, verklaarde de Marokkaanse regering zich "met grote voldoening" te verheugen over de nieuwe stap in de toenadering van Duitsland tot Marokko.

Volgens regeringswoordvoerder Mustapha Baitas "heeft de regering met grote voldoening kennis genomen van de positieve en belangrijke verklaringen van de Duitse regering en van de inhoud van het bericht dat de Duitse president aan Zijne Majesteit Koning Mohammed VI heeft gezonden".

Lees ook: Duitsland nodigt Koning Mohammed VI uit voor staatsbezoek

Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken is tevreden over de positieve aankondigingen en constructieve standpunten die de nieuwe Duitse regering onlangs heeft ingenomen, en is van oordeel dat deze aankondigingen het mogelijk maken om de bilaterale samenwerking nieuw leven in te blazen en de diplomatieke vertegenwoordigingen van beide landen in Rabat en Berlijn hun normale werkzaamheden te laten hervatten.

Lees ook: Duitsland wil vrede met Marokko

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier complimenteerde Marokko recent in een brief voor de grootschalige hervormingen die door koning Mohammed VI worden doorgevoerd. Daarnaast noemt hij het autonomie-initiatief van Marokko een goede basis voor een politieke oplossing van het Sahara-conflict. Tenslotte onderstreepte de Duitse president ook de inzet van Marokko in de strijd tegen het internationale terrorisme, die van essentieel belang is voor Duitsland, en oordeelde dat het Marokkaanse model van de opleiding van imams een veelbelovend element is dat het extremisme kan helpen beteugelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team