Zoeken

Koning Mohammed VI in Duitsland uitgenodigd

27 augustus 2022 - 09:40 - Marokko

©

De Duitse autoriteiten hebben in het kader van de hervatting van de bilaterale samenwerking tussen Marokko en Duitsland, hun uitnodiging herhaald aan Koning Mohammed VI om een staatsbezoek aan Duitsland te brengen.

Annalena Baerbock, minister van Buitenlandse Zaken van de Bondsrepubliek Duitsland, heeft tijdens haar werkbezoek aan Marokko op 24 en 25 augustus, haar tevredenheid geuit over de vooruitgang die in het koninkrijk is geboekt. De bewindsvrouw was ingenomen met de hervormingen die onder leiding van Koning Mohammed VI in gang zijn gezet om een opener en dynamischer samenleving en een welvarender economie tot stand te brengen.

Lees ook: Marokko trekt Duitse investeerders aan

"Het potentieel van de inspanningen van Zijne Majesteit de Koning om de integratie van de Maghreb op een solide basis te bevorderen is groot," zei Baerbock na een gesprek met haar Marokkaanse ambtgenoot Nasser Bourita.

In een gezamenlijke verklaring spreken beide ministers hun nadrukkelijke steun uit voor het beginsel van regionale samenwerking en wijzen op de belangrijke rol die de Unie van de Arabische Maghreb kan spelen voor vrede, stabiliteit en duurzame economische en sociale ontwikkeling.

Lees ook: Sahara: Duitsland en Marokko dichter bij elkaar

Annalena Baerbock herhaalde bovendien de uitnodiging van de Duitse president Frank Walter Steinmeier aan Koning Mohammed VI, om een staatsbezoek aan Duitsland te brengen om de banden tussen de twee landen nog nauwer aan te halen, aldus de gezamenlijke verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team