Zoeken

Marokko krijgt eerste testcentrum voor autoprototypes in Afrika

2 juni 2023 - 21:00 - Marokko

©

De Duitse groep FEV heeft in Marokko het eerste testcentrum voor nieuwe autoprototypes in Afrika ingehuldigd. Het hypermoderne centrum wordt beschermd tegen nieuwsgierige ogen.

FEV heeft het 500 hectare grote testcentrum dinsdag ingehuldigd. Het ligt op een hoogte van 850 meter en is slechts 150 kilometer verwijderd van Casablanca. Het omvat een circuit van vier kilometer lang, met secties voor het testen van het rijden met hoge snelheid, remmen en akoestiek, ondergelopen passages, wegen in slechte staat (kuilen), zeer steile hellingen, en andere.

Lees ook: Een 100% Marokkaanse auto om te concurreren met Tesla Model Y en Mercedes EQA

Het centrum beschikt ook over de nodige infrastructuur voor het testen van nieuwe rijassistenten en zelfs geavanceerde autonome rijfuncties voor alle soorten voertuigen (traditioneel, elektrisch, hybride). Het is uitgerust met laboratoria voor certificering volgens de WLTP-cyclus, evenals ontspanningsfaciliteiten, restaurants, een spa en een hotel voor de gasten.

Lees ook: Marokko wil miljoen auto’s per jaar produceren

Marokko is een magneet geworden voor autofabrikanten en toeleveranciers van de auto-industrie vanwege de lage arbeidskosten en de beschikbaarheid van land om nieuwe autofabrieken te bouwen. Het koninkrijk presenteerde onlangs zijn eerste 100% Marokkaanse auto aan het publiek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team