Zoeken

Marokko: strengere visumvereisten voor Egyptenaren?

11 december 2021 - 10:40 - Marokko

egypte-visum-marokko-moeilijk.jpg

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het Buitenland, heeft laten weten dat Marokko van plan is de visumplicht voor Egyptenaren aan te scherpen, en met goede reden.

In een vergadering met de parlementaire commissie voor Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en Nationale Defensie, kondigde het hoofd van de Marokkaanse diplomatie aan dat Marokko de voorwaarden voor de afgifte van visa aan Egyptenaren zal verscherpen vanwege fraudegevallen, meldt Al 3omk.

Lees ook: Duitse ambassade stopt Schengenvisa-afgifte voor Marokkanen

Veel Egyptische zakenlieden willen zich permanent in Marokko vestigen en proberen op frauduleuze wijze een visum voor het koninkrijk te verkrijgen. Hun komst zou bovendien sociale gevolgen kunnen hebben en veiligheidsproblemen met zich mee kunnen brengen.

Lees ook: Colombia schaft visumplicht voor Marokkanen af

Nasser Bourita maakt in zijn verslag ook melding van de moeilijkheden die Marokkaanse zakenlieden ondervinden om in sommige landen, waaronder Egypte, een visum te krijgen. Dit alles kan de Marokkaanse autoriteiten ertoe aanzetten de voorwaarden voor de afgifte van visa aan Egyptenaren te verscherpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team