Zoeken

Groen licht voor Marokkanen die naar het buitenland willen reizen

14 december 2021 - 19:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken staat reizen naar het buitenland toe voor Marokkanen die dat wensen. De reisbeperkingen zijn niet van toepassing voor mensen die in Marokko wonen en het land willen verlaten.

"De Marokkaanse autoriteiten leggen geen beperkingen op aan Marokkanen die aan boord van speciale vluchten naar het buitenland willen reizen," verklaarde een toegestane bron van het ministerie van Binnenlandse zaken aan Medias24. De sluiting van het luchtruim heeft enkel betrekking op inkomende vluchten en niet op vertrekkende vluchten, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Goed nieuws voor in het buitenland gestrande Marokkanen

Gevolg daarvan is dat Marokkanen die naar het buitenland wensen te reizen, dat aan boord kunnen doen van speciale vluchten die door de autoriteiten zijn toegestaan. De grenzen blijven wel gesloten voor mensen die naar Marokko willen reizen.

Lees ook: Duizenden dollars kosten voor in VS gestrande Marokkaanse

Marokko heeft afgelopen donderdag de opschorting van de lucht- en zeeverbindingen tot 31 december 2021 verlengd. Op 29 november had het koninkrijk besloten om zijn luchtruim te sluiten tot 13 december, vanwege de snelle verspreiding van de nieuwe coronavariant Omikron. Dit besluit wordt gerechtvaardigd door de wil van de Marokkaanse autoriteiten om de overwinningen in de strijd tegen de coronapandemie te preserveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team