Zoeken

Duitse ambassade stopt Schengenvisa-afgifte voor Marokkanen

5 maart 2021 - 18:20 - Marokko

©

De ambassade van Duitsland in Marokko heeft besloten om geen Schengenvisa meer toe te kennen aan Marokkanen, met uitzondering van bepaalde categorieën. Het besluit volgt op dat van Marokko om alle contacten en interacties met de ambassade te stoppen.

Op de website van de Duitse ambassade staat dat de ontvangst van aanvragen en de afgifte van Schengenvisa voor onbepaalde duur is opgeschort. Slechts enkele categorieën reizigers zijn niet getroffen door dit besluit. De Duitse ambassade in Rabat reageert hiermee op het besluit van Marokko om de contacten en samenwerking met de ambassade, Duitse samenwerkingsorganisaties en politieke stichtingen op te schorten.

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken had in een officiële brief aan Premier Saadeddine El Othmani en de andere regeringsleden gevraagd om alle contacten voorlopig te stoppen met de Duitse ambassade. Reden hiervan zijn "diepe misverstanden met de Bondsrepubliek Duitsland over fundamentele kwesties van het koninkrijk Marokko".

Het besluit wordt gerechtvaardigd door het standpunt van Duitsland over de Sahara en de kritiek die door het Euopees land werd geuit op het besluit van de Verenigde Staten om de soevereiniteit van Marokko over de Sahara te erkennen. Andere oorzaak is het besluit van Duitsland om Rabat niet te betrekken bij de onderhandelingen over de toekomst van Libië tijdens een conferentie in Berlijn in januari 2020.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team