Zoeken

Marokko denkt actief aan exit lockdown

28 april 2020 - 15:20 - Marokko

©

Brahim Fassi Fihri, voorzitter van het Amadeus Instituut, heeft laten weten dat Marokko naar een plan zoekt om zonder teveel schade uit de lockdown te komen.

De uitdaging voor het koninkrijk zal zijn om een realistische en pragmatische aanpak te vinden die net zo effectief zal zijn als de snelle reactie van de Marokkaanse autoriteiten aan het begin van de epidemie, aldus Brahim Fassi Fihri in een artikel op de website van het instituut.

Uit de lockdown komen kan volgens Fassi Fihri niet in één dag. Er moet eerst goed worden nagedacht over de maatregelen en geanticipeerd worden op wat essentieel is voor burgers en bedrijven. De strategie moet geprogrammeerd worden, doorzichtig zijn en geleidelijk aan gebeuren.

Ook moet deze aanpak samen gaan met sociale maatregelen om Marokkaanse huishoudens en bedrijven bij te staan. Brahim Fassi Fihri stelt daarom een lockdown in vijf stappen voor waarvan de laatste fase gewijd zal zijn aan de vaccinatie van de bevolking.

"Velen geloven dat het covid-19 een nieuw tijdperk zal inluiden. Misschien, maar zo ver zijn we nog niet. We bevinden ons nog steeds midden in een storm en staan op het punt om onze eerste gevecht tegen het virus te winnen, dat we ongetwijfeld niet eens zullen kunnen vieren omdat we ons dan bloot zouden stellen aan een heropleving van de pandemie", aldus de zoon van de adviseur van Koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team