Zoeken

Marokko op 25 juni al deels uit lockdown

14 juni 2020 - 15:40 - Marokko

©

Op 25 juni zal Marokko de eerste maatregelen treffen om uit de lockdown te komen, tot de volledige opheffing van de sanitaire noodtoestand op 10 juli. In die periode zullen moskeeën en horecagelegenheden terug open mogen.

Le360 bericht dat een eerste fase om uit de lockdown te komen op 11 juni van start is gegaan met een versoepeling van de maatregelen. Deze fase loopt tot 24 juni.

Volgens het blad zullen enkel de regio’s en provincies die zich op een gepaste wijze aan de regels in de eerste fase hebben gehouden, met name wat betreft social distancing, naar de tweede fase mogen overstappen.

In deze tweede fase zullen moskeeën terug open mogen. Cafés en restaurants gaan dan ook terug open met 30 procent van hun capaciteit. In die periode wordt ook de heropening van trein- en busstations en luchthavens verwacht.

De autoriteiten overwegen daarnaast om in bepaalde regio’s tijdens de tweede fase de heropening van sportzalen toe te laten.

Worden nieuwe haarden ontdekt of een plotse stijging van het aantal coronavirus besmettingen geregistreerd, dan wordt niet uitgesloten om terug een volledige lockdown in te voeren.

Bladna.nl