Zoeken

Marokko zet alles op alles om Chinese toeristen aan te trekken

19 juni 2024 - 19:20 - Marokko

©

Marokko zet alles op alles om de Chinese toeristenmarkt te veroveren. Met het oog op de Wereldbeker 2030, die het koninkrijk samen met Spanje en Portugal organiseert, hoopt Marokko in 2030 19% van de 1,32 miljard internationale toeristen die dan verwacht worden, te verwelkomen, uit China te halen.

Het koninkrijk richt zich op een markt van meer dan 1,4 miljard mensen. Tijdens een recente ontmoeting bespraken de Marokkaanse minister van Toerisme Fatim-Zahra Ammor, en haar Chinese ambtgenoot, viceminister van Cultuur en Toerisme Quan Rao, de noodzaak om de toeristische banden tussen de twee landen te versterken, meldt L’Observateur. Ammor benadrukte het belang van Chinese investeringen in de Marokkaanse toeristische sector, met name in de aanloop naar de grote sportevenementen die gepland zijn. Ze riep Chinese touroperators ook op om Marokko vaker op te nemen in hun aanbod, zodat Chinese toeristen de diverse ervaringen die het land te bieden heeft, kunnen ontdekken, met inbegrip van zijn rijke cultuur, uitgestrekte woestijnen en idyllische stranden.

Lees ook: Chinese toeristen boycotten Marokko

Quan Rao benadrukte op zijn beurt de toenemende interesse van Chinese toeristen voor Marokko. Hij sprak ook over de mogelijkheid van nieuwe luchtverbindingen om reizen tussen de twee landen te vergemakkelijken. In het kader van deze samenwerking zullen er missies naar China worden georganiseerd om investeerders en belangrijke spelers in de toeristische sector te informeren. Er zal ook een werkgroep worden opgericht om toezicht te houden op de uitvoering van de aanbevolen initiatieven.

Lees ook: Het Marokkaanse avontuur van een Chinese toeriste: Louis Vuitton tas verdwenen

In 2018 verwelkomde Marokko 170.000 Chinese bezoekers. Dit aantal steeg het jaar daarop naar 180.000, maar daalde in 2022 tot 27.979 als gevolg van de Covid-19-pandemie. De opleving is echter ingezet: in 2023 kwamen 59.719 Chinese toeristen naar Marokko. Een aantal dat dit jaar nog zou kunnen stijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team