Zoeken

Amerikaanse toeristen terug in Fez

30 mei 2021 - 18:50 - Economie

©

De toeristische vluchten tussen de Verenigde Staten en het koninkrijk zijn hervat. Dinsdag landde een groep Amerikaanse toeristen op de luchthaven van Fez-Saiss, waarmee de heropleving van de sector in de stad werd ingeluid.

Het is een "goed signaal voor de professionals van het toerisme die het einde van de tunnel willen zien" na een lange tocht door de woestijn als gevolg van de corona-pandemie, vertelt de voorzitter van de Regionale Raad van Toerisme van Fez, Aziz Lebbar. In totaal zijn 72 persoonlijkheden op deze speciale vlucht naar Marokko gekomen, meldt Infomédiaire. De groep toeristen bestaat uit investeerders, politici, chirurgen, ontwerpers van golfterreinen en ondernemers uit de wereld van de technologie.

Voor deze voorname toeristen heeft de Regionale Raad voor Toerisme van Fez toestemming gegeven voor een bezoek aan de belangrijkste monumenten van de medina van Fez, evenals aan Volubilis, die bij wijze van uitzondering weer open is gesteld.

Volgens de voorzitter van de CRT van Fez "draagt dit speciale bezoek bij tot het geven van een impuls aan de bekendheid en de reputatie van de stad Fez en tot de voorbereiding van de heropleving van de sector", waarbij hij wijst op het belang van de Amerikaanse en Angelsaksische markt, wanneer men weet dat toeristen uit deze landen "drie tot vijf keer meer uitgeven dan het gemiddelde van andere toeristen".

Ook al is het voorbarig om vooruit te lopen op wat de zomervakantie zal brengen, deze operatie lijkt een startsein voor de mobilisatie van de professionals om opnieuw op pad te gaan om de Marokkaanse bezoekers of klanten te veroveren aan wie zij "hun Marokko willen laten ontdekken of herontdekken", concludeert Lebbar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team