Zoeken

WK-2022: dit kan het Marokkaans elftal verdienen

22 november 2022 - 16:00 - Sport

©

De bonussen die de FIFA zal uitdelen aan de teams die schitteren op de 22ᵉ editie van het wereldkampioenschap voetbal zijn bekend gemaakt. Marokko zou het buitenbeentje kunnen zijn dat serieus moet worden genomen in Qatar.

Er staan mooie bonussen klaar voor de teams die goed presteren tijdens het WK 2022. Het winnende team krijgt van de wereldvoetbalbond FIFA een cheque van 42 miljoen dollar. Het tweede team krijgt 30 miljoen dollar. Het team dat als derde eindigt ontvangt 27 miljoen dollar en de ploeg die de vierde plaats bereikt, vertrekt met een bonus van 25 miljoen dollar.

Lees ook: Ziyech en Hakimi, het duo voor een succesvolle WK-deelname

De teams (5-8) die de kwartfinales bereiken, krijgen elk een bonus van 17 miljoen dollar. De teams (9-16) die de ronde van 16 bereiken, ontvangen elk 13 miljoen dollar en ten slotte ontvangen de teams die de groepsfase bereiken (17-32) elk 9 miljoen dollar. Daarnaast krijgen alle voor het WK gekwalificeerde teams 1,5 miljoen dollar voor de voorbereidingskosten.

Lees ook: Noussair Mazraoui: "We kunnen geschiedenis schrijven" in Qatar

Het WK 2022 wordt van 20 november tot 18 december in Qatar gehouden. Marokko is in groep F ingedeeld en begint aan zijn zesde WK-deelname op woensdag tegenover Kroatië. Daarna staan de Atlas Leeuwen tegenover België en Canada.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team