Zoeken

Deze vijf Marokkaanse spelers zijn "gevaarlijk" volgens de FIFA

21 september 2022 - 19:00 - Sport

©

De Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft een gids gepubliceerd van spelers die in de gaten moeten worden gehouden tijdens het WK-2022 in Qatar. Vijf Marokkaanse internationals staan op de lijst.

De eerste Marokkaanse international die wordt genoemd is doelman Yassine Bounou. De 31-jarige Atlas Leeuw speelt voor Sevilla en kreeg in mei de Zamora Trofee voor de beste keeper van het seizoen in de Spaanse competitie. Hij is momenteel geblesseerd, maar blijft een steunpilaar voor de Atlas Leeuwen. Romain Saïss, centrale verdediger en aanvoerder van de Atlas Leeuwen, staat ook op de FIFA-lijst. De 32-jarige, die in juni bij Besiktas Istanbul kwam nadat hij enkele jaren voor Wolverhampton in Engeland had gespeeld, staat bekend om "zijn gevoel voor anticipatie en zijn geduchte efficiëntie in één-op-één duels". Volgens de FIFA "hebben zijn ervaring, leiderschapskwaliteiten en vastberadenheid hem tot één van de pijlers van de Marokkaanse nationale ploeg gemaakt”.

Lees ook: Bondcoach Walid Regragui moet selectie herzien

De derde Marokkaanse speler die volgens de FIFA in de gaten moet worden gehouden is Achraf Hakimi van Paris Saint-Germain. De 23-jarige rechtervleugelspeler heeft aanzienlijke internationale ervaring voor zijn jonge leeftijd. In zijn zes jaar bij de Atlas Leeuwen heeft hij door zijn prestaties laten zien dat hij een speler is om naar uit te kijken. De FIFA roept ook de andere landen in groep F op om Fiorentina-middenvelder Sofyan Amrabat goed in het oog te houden. De 25-jarige is lange tijd niet in actie geweest door herhaalde blessures, maar dat heeft zijn talent niet aangetast, zijn "vermogen om aanvallen van tegenstanders af te remmen, passeerroutes te verstoren en ruimtes af te sluiten". Hij blijft volgens de FIFA een zeer belangrijke schakel waarop Walid Regragui moet vertrouwen om "de uitdagingen aan te gaan die de Atlas Leeuwen in Groep F te wachten staan".

Lees ook: Bondscoach Marokko onthult spelerslijst met Ziyech

Laatste op de lijst is linkervleugelspeler Sofiane Boufal. "Hij is een dribbelaar. Als spits is hij een doelpuntenmaker, maar hij kan net zo goed de rol van midvoor spelen. Tegelijkertijd aarzelt hij niet zich ten dienste te stellen van anderen door zijn genereuze inspanningen en prestaties", aldus de FIFA. Zijn optreden bij de laatste Afrika Cup ligt nog vers in het geheugen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team