Zoeken

Marokko: steden in het noorden bijna failliet

7 maart 2020 - 13:20 - Economie

©

Meerdere steden in het noorden van Marokko die door de PJD-partij worden bestuurd, bevinden zich in een moeilijke financiële situatie en riskeren failliet te gaan.

Al Akhbar bericht dat Chaouen, Tetouan, Fnideq, Martil en Mdiq op het punt van faillissement staan. Martil, Mdiq en Fnideq zijn zelfs niet meer in staat om hun water- en elektriciteitsrekeningen te halen.

Een daling van de inkomsten, een toename van de uitgaven, een slecht beheer van het staatsgeld, jarenoude schulden, de volledige afwezigheid van strategieën om de kosten te beperken en de niet-naleving van de overeenkomsten en contracten met ambtenaren zijn zoveel oorzaken van de financiële crisis in deze steden.

De gemeenten hebben ook tientallen miljoenen dirhams aan schulden bij openbaar vervoer en afvalinzamelingsbedrijven. Ambtenaren worden niet betaald, net zoals verenigingen die recht hebben op een financiële hulp van de staat. Het slecht bestuur van deze steden belemmert zonder verrassing ook de uitvoering van ontwikkelingsprojecten.

Bladna.nl