Zoeken

Marokkaanse bedrijven ook in Europa op randje failliet

8 mei 2020 - 18:00 - Economie

©

Meerdere Marokkaanse bedrijven die in Europa gevestigd zijn riskeren failliet te gaan vanwege de lockdown en de coronamaatregelen. Ahmed Yiab, eigenaar van horecabedrijven in Frankrijk en een hotel in Marokko is één van hen.

De ondernemer heeft vier restaurants en bars in de Franse hoofdstad Parijs en een hotel restaurant in Marokko. Hij riskeert vanwege de actuele gezondheidscrisis alles te verliezen.

"Ik heb twee vestigingen in Montmartre, een in de Jardins du Luxembourg en een vierde in de Notre-Dame. Dit zijn heel toeristische plaatsen. Zonder buitenlandse klanten is de kans klein dat ik er uit kom.", zegt hij. Ahmed Yiab, die 56 mensen in dienst heeft, hoopt op een snelle hervatting van de activiteiten.

Ahmed zit zelf al weken thuis in het Franse Port-Nouvelle. Volgens hem zou één "normaal seizoen" in juli en augustus zijn bedrijven kunnen redden. Intussen heeft hij een kredietlijn aangevraagd bij de Franse staat.

Le Mazagan, het hotel van Ahmed Yiab in Marokko, wordt beheerd door zijn neef Rachid Madrousse, die in Rabat het einde van de lockdown afwacht. Door de noodtoestand in Marokko is de financiële situatie van het hotel niet veel beter.

Van de 24 kamers die het hotel telt, zijn er slechts vier in gebruik. "Het is niet met vier kamers dat we het gaan redden. Stel je voor, we hebben enkel in april al 32 groepsmaaltijden en seminars moeten annuleren!".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team