Zoeken

Marokko ontvangt als eerste Afrikaanse land grote hoeveelheid vaccins

25 januari 2021 - 14:40 - Marokko

©

Marokko heeft de eerste lichting vaccins van AstraZeneca in ontvangst genomen. Het koninkrijk is hiermee het eerste Afrikaanse land dat de vaccins tegen het coronavirus ontvangt.

Net als Europese landen heeft Marokko de vaccins tegen het coronavirus ontvangen. Website Le360 meldt dat Marokko het eerste Afrikaanse land is dat de vaccins heeft gekregen. Andere landen in het werelddeel moeten nog wachten.

Egypte ontving van de Verenigde Arabische Emiraten een kleine hoeveelheid gratis vaccins. Mauritius en Seychellen hebben ook al een kleine hoeveelheid ontvangen. Zij konden daarmee hun vaccinatiecampagne starten. Algerije en Zuid-Afrika staan nog steeds op de wachtlijst.

Bronnen dichtbij het ministerie van Gezondheid vertellen dat Marokko deze week met de campagne gaat starten. De vaccins zijn opgeslagen op een vooralsnog geheime locatie in het koninkrijk. De Autonome Koeling Autoriteit van Casablanca heeft de vaccins onder zijn hoede. Verwacht wordt dat de komende dagen meer vaccins zullen arriveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team