Zoeken

Marokko helpt Spanje bij arrestatie geradicaliseerde man

13 november 2022 - 08:00 - Wereld

©

Een samenwerking van de Spaanse politie en de Marokkaanse inlichtingendienst (DGST), heeft geleid tot de arrestatie van een "sterk geradicaliseerde" persoon die op het punt stond een terroristische daad te plegen.

Een onderzoek werd ingesteld na een tip van de Marokkaanse inlichtingendienst over "een persoon die verslaafd was aan jihadistische propaganda, die hij zelf ook op grote schaal verspreidde", aldus de Spaanse autoriteiten.

Lees ook: Marokko helpt terroristen arresteren in Spanje en Oostenrijk

De als "sterk geradicaliseerd" omschreven verdachte wilde op vrijdag 11 november, verjaardag van de wapenstilstand die op 11 november 1918 werd ondertekend en een einde maakte aan de Eerste Wereldoorlog, een zelfmoordaanslag plegen. Hij bereidde zich voor om als martelaar te sterven maar werd net op tijd gearresteerd.

Lees ook: Marokko helpt Griekenland bij arrestatie jihadist

De verdachte, wiens nationaliteit niet bekend is gemaakt, werd in de stad Blanca bij Murcia gearresteerd. Een huiszoeking bij de verdachte leidde tot de ontdekking en inbeslagneming van elektronische apparatuur, telefoons en documentatie van "groot belang". Hij werd op bevel van de rechtbank in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team