Zoeken

Marokkaan opgepakt voor plannen massamoord in Benidorm

31 januari 2023 - 21:00 - Wereld

©

De Spaanse politie en de Guardia Civil hebben op basis van informatie van de FBI een jihadist gearresteerd die een massamoord wilde plegen op de stranden van Benidorm, een populaire bestemming voor veel toeristen.

Fath Allah Benhachem Gharrass, een 23-jarige Spaanse burger van Marokkaanse afkomst, werd woensdag gearresteerd in de wijk Santa Eugenia in Girona door een speciale eenheid van de nationale politie en de Guardia Civil. Zijn arrestatie vond plaats enkele uren voor een andere aanval in Algeciras, waar een Marokkaanse man een priester in een kerk doodde en een koster met een machete neerstak, meldt lajioja.

Lees ook: Marokkaan gearresteerd voor moord en aanval in kerken Algeciras

De aanhouding is bevolen door Ismael Moreno, voorzitter van de centrale onderzoeksrechtbank nr. 2 van de Audiencia Nacional. De dader wilde zichzelf filmen terwijl hij baders neerschoot op de stranden van Benidorm. Hij was van plan de beelden op internet te delen.

Lees ook: Marokko helpt terroristen arresteren in Spanje en Oostenrijk

Dankzij de informatie van de FBI aan Spanje kon de verdachte op tijd worden aangehouden. De informatie waarover zij beschikten "speelde een essentiële rol bij de identificatie en neutralisatie van deze vermoedelijke terrorist", maakt het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bekend. Volgens de binnenlandse inlichtingendienst is de verdachte een geradicaliseerde lid van Daesh. Van Benhachem was ook bekend dat hij actief was op het Dark Web, het volledig gecodeerde, geheime netwerk dat door criminelen wordt gebruikt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team