Zoeken

Marokko sluit café’s, restaurants en hamams

17 maart 2020 - 13:50 - Marokko

©

Alle café’s restaurants en hamams in Marokko zijn sinds maandag gesloten. Ook speelzalen, sportzalen en terreinen blijven gesloten.

Volgens een verklaring van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken blijven markten, supermarkten, kleine handels en restaurants die aan huis leveren voorlopig open.

Het ministerie belooft ook een normale bevoorrading van de markten. De bevolking wordt gevraagd om de maatregelen die werden getroffen te respecteren en met verantwoordelijkheid te handelen om een verspreiding van het virus te voorkomen.

De afdeling raadt mensen aan om zich niet op drukke plekken te begeven. Eerder werden al alle scholen gesloten en samenkomsten met meer dan vijftig mensen verboden. Marokko heeft ook zijn luchtruim volledig afgesloten. Enkele binnenlandse vluchten zijn nog toegestaan. In Marokkaanse havens worden geen cruise- en passagiersboten meer toegestaan.

In totaal raakten 38 mensen tot nu toe besmet met het coronavirus in Marokko. Twee bejaarde mensen overleden aan de gevolgen daarvan en een dertiger herstelde volledig en mocht afgelopen vrijdag terug naar huis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team