Zoeken

Marokko: al 35.000 mensen getest op coronavirus

14 maart 2020 - 16:34 - Marokko

©

Volgens gegevens van het Marokkaanse ministerie van Gezondheid werden reeds 35.000 mensen in Marokko gecontroleerd op het coronavirus sinds de ontdekking van het eerste geval.

Het merendeel van deze controles werden in havens en luchthavens uitgevoerd. Zeventien tests kwamen positief terug en één persoon overleed aan de gevolgen van het virus.

Een reeks maatregelen werden getroffen om een uitbraak van het coronavirus te voorkomen. Marokko heeft zich in de afgelopen dagen afgesloten van de wereld en heeft vluchten en boten uit Spanje, Frankrijk, Italië, China en meerdere andere landen verboden.

Ook de landgrenzen met Sebta en Melilla werden gesloten. Vrijdagnamiddag werden de grenzen uitzonderlijk geopend om de kans te geven aan mensen uit Europa om Marokko te verlaten en naar huis terug te keren. Zaterdagochtend werd ook besloten om een aantal vluchten naar Frankrijk te laten vertrekken met toeristen en wereld-Marokkanen.

De autoriteiten hebben ook een gratis nummer geopend en een website online gezet waar mensen terechtkunnen met hun vragen over het Covid-19 virus. In de ambassades en consulaten van Marokko in de meest getroffen landen werden crisiscellen opgericht om wereld-Marokkanen te helpen. In ziekenhuizen werden extra bedden voorzien in geval van een uitbraak en meerdere campagnes werden gestart om de bevolking bewust te maken van de situatie en de voorzorgsmaatregelen die kunnen worden getroffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team