Zoeken

Verenigde Staten sluiten luchtruim niet voor Marokko

15 maart 2020 - 13:50 - Marokko

©

Donald Trump heeft eerder deze week besloten om de Amerikaanse luchtruim te sluiten voor de 26 landen van de Schengen zone. Enkel vluchten uit Groot-Brittannië worden toegestaan.

Het besluit van de Amerikaanse president heeft ook geen gevolgen voor vluchten uit Marokko, die nog altijd zijn toegestaan. Voor de betrokken landen blijft de Amerikaanse luchtruim dertig dagen gesloten.

Voor Royal Air Maroc is dat een opluchting. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij mag al niet meer naar meerdere Europese landen vliegen vanwege de coronavirus pandemie. Marokko heeft namelijk besloten om vluchten van en naar Nederland, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal en Duitsland te verbieden.

Marokko heeft zeventien besmettingen met het coronavirus bevestigd en probeert een massale verspreiding van het virus met strenge maatregelen te voorkomen. Daarvoor worden voorlopig ook alle plezier-, cruise en passagiersboten in de havens verboden. De scholen en universiteiten werden gesloten en culturele, sportieve en religieuze evenementen verboden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team