Zoeken

Marokko: sigaretten voldoen niet aan wettelijke normen

29 mei 2019 - 14:10 - Marokko

©

Maar liefst 96 procent van de sigaretten die in Marokko worden verkocht voldoen niet aan de wettelijke normen. De meest gebruikte merken zijn Marquise van het Marokkaans tabaksbedrijf SMT en Winston van Japan International Tobacco.

Zo blijkt dat 71 procent van de in Marokko verkochte sigaretten 14 mg teer bevatten. Legaal mag dat niet meer dan 10 mg zijn, naast 1 mg nicotine en 10 mg koolmonoxide.

Worden de doses verlaagd dan zou de impact ervan negatieve gevolgen hebben voor de verkopen en uiteraard op de belastinginkomsten. Het is namelijk hoogst onwaarschijnlijk dat Marokkaanse consumenten lagere doses zullen accepteren.

Door de sterke concurrentie zijn buitenlandse importeurs ook niet bereid om aan de vereiste normen te voldoen. De SMT levert tevens weinig inspanningen om zijn productieketen aan te passen en te investeren in onderzoek en ontwikkeling.

In principe moeten de wettelijke normen worden gerespecteerd door zowel lokale als buitenlandse producenten. Sommige producenten oefenen echter druk uit om deze normen te doen annuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team