Zoeken

Zwitserland verkoopt giftigere tabak aan Marokkanen

5 februari 2019 - 15:00 - Marokko

©

Wie had het gedacht. Sigaretten die in Zwitserland worden gemaakt en in Marokko worden verkocht zijn veel giftiger dan sigaretten die aan Europese landen worden geleverd.

Dat blijkt uit een onderzoek van Marie Maurisse. De onafhankelijke journaliste deed een jaar lang onderzoek naar multinationale tabaksbedrijven en toonde aan dat sigaretten bestemd voor Afrika, inclusief Marokko, niet alleen sterker zijn maar ook tweemaal zoveel nicotine en teer bevatten als sigaretten bestemd voor de Europese markt.

De resultaten van het onderzoek zijn des te zorgwekkender wanneer men weet dat meer dan de helft van de sigaretten die in Marokko worden verkocht, in Zwitserland worden gemaakt. Erger nog, voor veel Marokkanen is de ’Swiss Made’ een belofte van kwaliteit.

De sigarettenfabrikanten trekken de resultaten van het onderzoek niet in twijfel, maar stellen dat ze zich enkel aanpassen aan de smaken van Afrikanen. In werkelijkheid is het hoge gehalte aan nicotine enkel bedoeld om rokers nog afhankelijker te maken van tabak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team