Zoeken

Marokko: groot aantal scheidingen door lockdown

31 juli 2020 - 20:30 - Marokko

©

Veel koppels in Marokko hebben de sanitaire noodtoestand en de drie maanden die ze binnen moesten blijven, niet overleefd. Het aantal echtscheidingsaanvragen is in de afgelopen weken fors gestegen.

Medias24 ontmoette drie advocaten gespecialiseerd in familiezaken. Alle drie bevestigen het fenomeen en stellen dat de lockdown de spanningen tussen veel koppels heeft verergerd, met een groot aantal echtscheidingsaanvragen sinds de versoepeling van de noodtoestand als gevolg.

"De opsluiting heeft de reeds bestaande spanningen alleen maar verergerd. Maar er zijn ook veel vrouwen die veertig of vijftig jaar getrouwd zijn en die hun huwelijk niet meer aankunnen en het willen verbreken. Dat is iets heel nieuw.", zegt Khadija Amrani, een van de geïnterviewde advocaten.

Voor Meriem Berrada, andere advocate, was "de opsluiting voor iedereen erg moeilijk, ook voor koppels... vooral wanneer ze niet om de juiste redenen trouwden".

Volgens Kenza Mansouri, derde ondervraagde advocate, ontvangt de familierechtbank van Casablanca sinds 15 juli dagelijks tussen 190 tot 200 echtscheidingsaanvragen en gemiddeld 180 minnelijke echtscheidingsaanvragen. Dat is 20 tot 30 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team