Zoeken

Marokko zoekt mee naar oplossing voor Rohingya-crisis

17 oktober 2017 - 13:37 - Marokko

©

Marokko heeft op zondag 15 oktober een voorstel ingediend bij de Interparlementaire Unie om een einde te maken aan het Rohingya-crisis. De moslim-minderheid wordt al jaren door het Myanmarese leger vervolgd.

Een Marokkaanse parlementaire delegatie neemt onder leiding van parlementsvoorzitter Hakim Benchemass van 14 tot 18 oktober deel aan de 173e vergadering van de Interparlementaire Unie in het Russische Sint Petersburg.
 
De Eerste Kamer in Marokko laat in een verklaring weten dat de Marokkaanse delegatie een voorstel heeft gedaan in het kader van een debat over de rol van de Interparlementaire Unie in de strijd tegen het geweld en de discriminatie tegen de Rohingyas in Myanmar.

Het debat werd op initiatief van de Marokkaanse delegatie georganiseerd en weerspiegelt het standpunt van het koninkrijk over de humanitaire crisis waarin de Rohingya-minderheid in Myanmar verkeert. Het voorstel zal worden gestemd na de toevoeging van een aantal amendementen die door deelnemende landen werden ingediend.
 
Marokko had vorige maand besloten om humanitaire hulp naar Bangladesh te sturen om de Rohingyas te steunen. Sinds eind augustus kwamen volgens de Verenigde Naties ruim 540.000 Rohingya-moslims uit Myanmar in Bangladesh aan.

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken liet toen weten dat de noodhulp aan de Rohingyas door Koning Mohammed VI was bevolen. Tenten, dekens, basisvoedingsmiddelen en essentiële geneesmiddelen werden als gevolg met vliegtuigen van het Marokkaans leger naar Bangladesh vervoerd.
 

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team