Zoeken

Marokko ontvangt Amerikaanse M113 tanks

19 oktober 2017 - 15:30 - Marokko

©

Marokko heeft een derde deel van een bestelling van M113 tanks ontvangen. De legervoertuigen kwamen deze week per boot in de haven van Casablanca aan.

De tanks, die in het begin van de jaren ’60 werden gebouwd en uit de Verenigde Staten afkomstig zijn, zullen naar Nouaceur worden vervoerd.

M113 tanks werden ontworpen om de M60 tanks te begeleiden en kunnen tot elf soldaten vervoeren. Marokko bestelde een tijdje terug ook 140 M60-tanks en ontving daar kortgeleden al een deel van.
 
De Amerikaanse tweede generatie gevechtstank werd onder meer gebruikt tijdens de Koude Oorlog door de Verenigde Staten en hun bondgenoten, in het bijzonder de NAVO. Alhoewel de tanks vandaag nog steeds veel gebruikt worden is de productie ervan gestopt ten voordele van Abrams tanks.
 
Marokko onderhandelt momenteel ook met de Verenigde Staten de aankoop van tanks van het type Abrams M1A1. Het « Defense security cooperation agency » heeft Marokko 162 Abrams M1A1 tanks aangeboden. Het koninkrijk kocht onlangs al 250 tanks van dit type.

Het Marokkaans leger heeft nog niet ingestemd met het voorstel van de Verenigde Staten. Moest het land op het aanbod ingaan dan zullen de Royal Armed Forces maar liefst 412 Abrams M1A1 tanks bezitten.

Marokko heeft vorige week tijdens een bezoek van de Russische Premier Dimitri Medvedev ook interesse getoond in de aankoop van Russische S-400 luchtverdedigingssystemen. De S-400 kan tot 72 raketten op een afstand van 400 kilometers afvuren. Marokko wil het gebruiken om zijn grenzen met Algerije beter te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team