Zoeken

Marokko: restaurants en hotels gesloten

2 augustus 2021 - 19:00 - Marokko

©

In de regio van Marrakech-Safi, werd op bevel van de wilaya een hotel gesloten wegens het organiseren van een poolparty en in Agadir werden 12 restaurants gesloten. Deze inrichtingen negeerden de gezondheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus in het koninkrijk tegen te gaan.

De gendarmerie van Marrakech heeft tegen hoteluitbaters die een poolparty hadden georganiseerd, een gerechtelijk onderzoek ingesteld onder toezicht van het parket, meldt Assabah. Voorafgaand aan de opening van het onderzoek heeft de wilaya van de regio Marrakech-Safi de sluiting van het hotel bevolen. Dit besluit volgt op de verspreiding van foto’s op verschillende websites en sociale media, van een muziekfeest in het hotel.

Lees ook: "Delta-variant is in opmars in Marokko”

Via een verklaring informeert de regio Marrakech-Safi dat de prefectorale diensten in samenwerking met hun collega’s van de prefectuur van Al Haouz en de Koninklijke Gendarmerie, een onderzoek hebben ingesteld. Afgelopen vrijdag is er een gemengde commissie naar het betrokken etablissement gegaan om een administratief onderzoek in te stellen. Daaruit is gebleken dat het hotel op 29 juli 2021 een evenement heeft georganiseerd in de ruimte van het hoofdzwembad. Dat is een flagrante schending van de maatregelen die door de overheid zijn ingesteld in het kader van de noodtoestand op gezondheidsgebied. Het hotel is inmiddels gesloten.

In Agadir hebben de plaatselijke autoriteiten na uitgebreide controles door de bevoegde controlecommissies, 12 restaurants gesloten wegens de niet-naleving van de preventieve maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team