Zoeken

Autoriteiten sluiten hotel in Marrakech na poolparty

1 augustus 2021 - 10:40 - Marokko

©

In Marrakech hebben de plaatselijke autoriteiten de sluiting besloten van een hotel wegens het overtreden van de gezondheidsmaatregelen om de verspreiding van Covid-19 te remmen. Het hotel zou op 29 juli een poolparty hebben georganiseerd.

Na de verspreiding van een groot aantal foto’s en video’s op sociale media van een poolparty met muziek en tientallen gasten, hebben de autoriteiten in samenwerking met de prefectuur van Al Haouz en de Koninklijke gendarmerie, onderzoek gedaan naar de zaak.

Lees ook: Tetouan: kinderen van invloedrijke personen opgepakt

Volgens een verklaring van de autoriteiten van de regio Marrakech-Safi, bezocht een commissie afgelopen vrijdag het hotel om onderzoek te doen naar het feest. Daarbij werd aangetoond dat het feest bij het hoofdzwembad van het hotel was gehouden, wat in strijd is met de geldende gezondheidsmaatregelen in Marokko.

Als gevolg daarvan werd de sluiting van het hotel voor onbepaalde tijd besloten. De Koninklijke gendarmerie doet verdere onderzoek naar de verantwoordelijken en de organisators van het feest. Het onderzoek vindt plaats onder toezicht van het parket.

Bladna.nl